Duurzaamheid

In ‘Het Zilt’ gaat u optimaal genieten van het modern wonen omringd door natuur. De meest eigentijdse technieken gaan er voor zorgen dat uw appartement een voorbeeldige rol krijgt als het om duurzaamheid gaat. Voor dit bouwplan geldt een hoge ambitie met een EPN (Energie Prestatie Norm) van nul, waardoor het appartement een stuk duurzamer is dan oudere woningen / appartementen. Het bouwplan belast hierdoor het milieu aanzienlijk minder en zorgt voor een geringe uitstoot van CO2.

De appartementen in ‘Het Zilt’ krijgen een uitgebreid programma op het gebied van duurzaamheid. Zo krijgt elk appartement zonnepanelen op het dak. Daarnaast zorgt een warmtepompinstallatie voor het verwarmen van het appartement en het warme tapwater. De warmtepomp heeft een voorraadvat voor warm water en is ongeveer zo groot als een hoge koelkast. Het verwarmen van het appartement in ‘’Het Zilt” wordt gerealiseerd met vloerverwarming en een elektrische handdoekradiator in de badkamer. De appartementen worden niet op gas aangesloten.

Zo levert een slimme aanpak heel wat energie op! Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.